Keyboard

Keyboard

Onze Keyboardcursus is toegankelijk voor beginners tot en met vergevorderden en kan als groepsles en als individuele les gevolgd worden. (Zie "Lesvormen")

Het instrument

Het keyboard is een heel bijzonder toetseninstrument. Je kunt met dit instrument namelijk (bijna) alle andere
instrumenten laten klinken en zelfs meer dan een tegelijk. Dat komt omdat de opgenomen geluiden van die instrumenten in het keyboard zitten. Verder zit er op het keyboard ook nog een zogenaamde begeleidings automaat die voor jou tegelijk de Bas, de Drums en nog veel meer instrumenten speelt. Deze begeleidingsautomaat kan veel bekende ritmes spelen zoals o.a. Dance en Rock en zelfs R&B. Hierdoor klinkt het keyboard al gauw als een hele Band als je het bespeelt. 

Het leren spelen

Het leren spelen van het keyboard is redelijk makkelijk, maar net als alle andere instrumenten moet je wel elke week oefenen als je het goed wilt leren. Met je rechterhand speel je de melodie ( het liedje) en met je linkerhand leer je akkoorden spelen (3 toetsen tegelijk) want die akkooorden zorgen er dan weer voor dat de begeleidingsautomaat de goede noten speelt. In het begin zul je veel makkelijke liedjes leren door te luisteren en na te spelen. Tevens kun je ook leren hoe de tonen die je hoort er uit zien als ze opgeschreven zijn en zo dus leren noten lezen. Ook kun je pianoliedjes leren op het keyboard.

Deel het met je vrienden: