Brenda Nijsen

 

Brenda Nijsen geeft zangles op De Nootzaak. 

 

Hier een korte introductie:

 

 

 

Mijn liefde voor muziek begon toen ik op mijn 7e een klein orgeltje van mijn vader kreeg en niet lang erna saxofoon ging spelen bij de Koninklijke Harmonie van Roermond.  Rond mijn 16e begon ik het zingen steeds leuker te vinden en ruilde ik de harmonie in voor mijn eerst bandje, Cooler than Jesus, waar ik voor het eerst met het schrijven van eigen nummers begon.  8 Jaar later wonnen we de Limburgse prijs Nu of Nooit en mochten in 1997 Pinkpop openen. Ondertussen werkte ik als dj in Jongerencentrum De Azijnfabriek in Roermond en studeerde 1 jaar Zang Lichte muziek aan het Conservatorium in Hilversum. Koos uiteindelijk toch voor het Conservatorium van Maastricht waar ik in 2000 afstudeerde in Zang lichte Muziek en begon met het geven van zanglessen en bandcoaching in Roermond, Weert en Sittard.

In Maastricht werd ik door medestudenten gevraagd voor de band Supergroover, waarmee we ook meededen aan Nu of Nooit en in 2002 ook Pinkpop mochten openen,en zong erna nog een tijdje in de band Slow Poke Rodrigo waarmee we o.a. tijdens de 4-daagse op de Valkhofaffaire in Nijmegen speelden. Sinds 2012 ben ik actief bij het mede organiseren en geven van workshops bij de Dag van de stem in de ECI in Roermond. http://www.dagvandestem.nl/

 

Ik geef ongeveer 12 jaar zangles en doe dat met veel plezier. De inhoud van de les bestaat uit stemoefeningen  en het zingen van pop/rock/jazz nummers naar keuze waarbij o.a. aan de toonvorming , ademhaling en uitspraak wordt gewerkt.  Ik begeleid de leerling daarbij op de piano of keyboard. 

Zangers, zangeressen,muzikanten en bands waarnaar  ik veel heb geluisterd en nog steeds luister en waarvan ik veel heb geleerd  zijn o.a. Prince, Michael Jackson, David Bowie, Queen, PJ Harvey, Kate Bush, Barbra Streisand, Jeff buckley, Deus, Sarah Vaughan, Björk, Chet Baker, Miles Davis, Queens of the Stone Age, Roni Size, NERD, enz, enz, enz,….


Adresgegevens

 

Muziekschool De Nootzaak

 

Graaf van Loonlaan 2a

 

6093BV Heythuysen

 

Contact

 

Mail: nootzaak@hotmail.com

 

Telefoon: 06 8217 9163

 

Telefoon: 06 5161 7907

 

Bankgegevens

 

Rabobank Leudal

 

IBAN: NL 79 RABO 0141058749

 

BIC: RABONL2U

 Zo vindt u ons