Jan Berendsen (1966) startte op zestienjarige leeftijd met het spelen van basgitaar in diverse punk, new wave en jazzfunkbandjes. Na een paar jaar ging hij basgitaar en contrabas Lichte Muziek studeren aan het Maastrichts Conservatorium bij Jan van den Boomen en sinds zijn eindexamen in 1996 geeft hij op diverse plaatsen muziekles waaronder al ruim 15 jaar bij De Nootzaak.
Hij geeft les op uiteenlopende snaarinstrumenten waaronder klassiek gitaar, jazzgitaar, contrabas en ukelele.  Daarnaast is hij een ervaren bandcoach. Ook op het podium kun je hem regelmatig vinden, onder andere met jazzformatie QuantaZz, fusioncombo Views en in duo met de Belgische pianist/componist Yves Salaets.

De muziekles bij Jan draait om de leerling en zijn/haar plezier in het muziekmaken. Niveau en tempo worden aangepast om in een ontspannen sfeer het meest muzikale resultaat te behalen.
Bij gitaarspelen (zowel klassiek- als elektrisch) valt de les uiteen in akkoordenspel (aan de hand van YouTube wordt vanaf de eerste les meegespeeld met actuele popmuziek) en melodiespel. Dat laatste omvat noten lezen maar ook improvisatie en soleren op rockgitaar.
De contrabas les begint met het ontwikkelen van techniek en intonatie middels positiespel en gebruik van de strijkstok. Ook hierbij is er veel ruimte voor improvisatie op akkoordenschema's.
Basgitaar leer je ook via luisteren en meespelen. Dit instrument komt het best tot zijn recht in combinatie met anderen en daarom ligt het accent op het ontwikkelen van de samenspel vaardigheden.
De ukelele heeft het imago van een makkelijk en gezellig instrument maar hierop is het wel degelijk mogelijk om uitdagende muziek te spelen. Als instap instrument is wel het uitermate geschikt om je te oriënteren op gitaarspel of andere snaarinstrumenten.

 


Adresgegevens

 

Muziekschool De Nootzaak

 

Graaf van Loonlaan 2a

 

6093BV Heythuysen

 

Contact

 

Mail: nootzaak@hotmail.com

 

Telefoon: 06 8217 9163

 

Telefoon: 06 5161 7907

 

Bankgegevens

 

Rabobank Leudal

 

IBAN: NL 79 RABO 0141058749

 

BIC: RABONL2U

 Zo vindt u ons